Instaglasses – un concept atat de plauzibil incat pare stire

Instaglasses – un concept atat de plauzibil incat pare stire

Schimbare istorica: Yahoo isi schimba design-ul si logo-ul – FOTO
Google patenteaza un CEAS INTELIGENT
concepte al caror creator nu si-a pus problema sa le vada transformate in realitate. Astfel, desi ochelarii Instaglasses par a fi subiectul unei campanii de finantare, ei nici nu au depasit etapa unor poze de concept.

Creati de Markus Gerke, ochelarii pe care ii vedeti in imaginile alaturate isi propun sa duca experienta Instagram la un cu totul alt nivel. Aplicand filtre in timp real pe imaginile din fata ochilor, cel mai impresionant gadget nu va fi cel din mana, ci cel de pe nas.

La capitol specificatii fictive intra o camera de 5 megapixeli, un design inspirat de modelele Ray Ban, plus un sistem de comunicatii wireless completat de o metoda originala de interactiune cu pachetul complex de functionalitate. Folosind un control accesibil de pe rama ochelarilor, puteti schimba filtrul aplicat pe imaginea din dreptul ochilor, moment dupa care, desigur, puteti sa imortalizati momentul.

„Nu ar fi grozav sa-ti poti captura viata ta de zi cu zi, intreaga ta viata, prin filtre frumoase?” – aceasta a fost ideea lui Gerke care a declansat intregul proces creativ din spatele conceptului din imagine. „Te bucuri de un moment? Fa o poza cu ochelarii si urca imaginea direct pe Instagram.”

„Nu suntem siguri unde vrea Gerke sa implementeze mijloacele necesare unei conexiuni la internet pe rama extrem de subtire, insa avand in vedere ca nu vrea sa produca ochelarii Instaglasses in lumea reala, banuiesc ca nu chiar conteaza.” Facand parte dintre cei care si-au dat seama ca vorbim doar de o idee, nu de un produs, cei de la Digital Trends au atras atentia asupra acestui aspect prin cuvintele de mai sus.

In orice caz, astfel de concepte absurde alimenteaza niste idei pe care intr-un an sau doi, intr-o forma sau alta, le vedem reflectate intr-un produs finit. Pe langa asta, este interesant cat de mult ne-a afectat Instagram, o banala aplicatie de filtre foto, viziunea asupra realitatii.

ochelarii instagram