Incepe razboiul gigantilor: Apple si Samsung se intalnesc la tribunal

Incepe razboiul gigantilor: Apple si Samsung se intalnesc la tribunal

Guvernul german: Stati departe de Internet Explorer!
Microsoft Office 2013 este finalizat – Va ajunge in magazine abia in 2013
acest gen.

Cele doua companii s-au acuzat una pe cealalta de copierea designului si tehnologiilor folosite pentru smartphone-uri si tablete, iar rezultatul procesului ar putea insemna plata a miliarde de dolari de catre cea care va pierde si impunerea unor restrictii in privinta vanzarilor, relateaza BBC News.

Impreuna, cei doi mari producatori reprezinta peste jumatate din vanzarile mondiale de smartphone-uri. In ciuda faptului ca Apple isi cumpara multe componente de la Samsung, pana acum nu au reusit sa incheie un acord pentru impartirea brevetelor, nici dupa ce un tribunal i-a fortat pe cei doi directori generali sa se intalneasca.

Producatorul iPhone va cere daune de 2,5 miliarde de dolari, desi judecatorul s-ar putea sa tripleze cifra, daca vrea sa pedepseasca Samsung. Apple sustine ca i-au fost furate sapte brevete.

In plus, compania americana sustine ca Samsung i-a furat design-ul primului iPhone si al iPad, precum si elemente pentru interfata.

Evident, Samsung neaga aceste acuzatii si va incerca sa demonstreze ca design-ul dispozitivelor sale nu s-a schimbat dramatic dupa aparitia iPhone. In plus, acuza la randul sau Apple de faptul ca s-ar fi inspirat pentru design-ul primului iPhone de la Sony.