In curand, hackerii se vor putea conecta la frigiderele noastre

In curand, hackerii se vor putea conecta la frigiderele noastre

Mai multe prototipuri iPhone au iesit la iveala la procesul cu Samsung – GALERIE FOTO
Cutiile de Windows 8 in imagini
pe langa computere, telefoane mobile, tablete sI mp3/mp4 playere, televizoare, frigidere (cu mic LCD inclus) etc.

Dispozitivele care se conecteaza la Internet, cum ar fi spre exemplu televizoarele, utilizeaza sisteme de operare si protocoale construite fara a avea securitatea ca prioritate nr.1. Online, aceste dispozitive pot fi compromise cu usurinta de hackeri, avertizeaza un raport al companiei de securitate informatica Trend Micro, scrie jurnalul.ro.

In anii trecuti, platformele erau omogene, majoritatea erau desktop/laptop iar utilizatorii puteau fi educati mai usor in privinta respectarii unor reguli de securitate. In 2013 insa, provocarile legate de securitate vor fi mult mai mari, pe masura cresterii gradului de utilizare a tabletelor si smartphone-urilor. Fiecare dispozitiv mobil difera nu doar prin model si sistemul de operare cu care functioneaza, dar si prin aplicatiile pe care le ruleaza si prin comportamentul unic al fiecarui utilizator. Numarul aplicatiilor malware care vizeaza sistemul de operare Android a ajuns la aproximativ 350.000 la sfarsitul lui 2012.

Pentru anul 2013, Trend Micro se asteapta ca numarul aplicatiilor cu risc ridicat sa evolueze in concordanta cu cresterea gradului de utilizare a SO Android si sa ajunga la aproximativ un milion. Potrivit unui raport Deloitte prezentat ieri, volumul vanzarilor de telefoane smart va ajunge la nivelul record de un miliard in 2013. Iar din totalul vanzarilor de PC-uri, tablete si telefoane estimate pentru acest an, piata PC-urilor va reprezenta aproape 20%. Pe de alta parte, peste 80% din traficul pe Internet va fi in continuare realizat prin intermediul calculatoarelor traditionale (desktop si laptop). De asemenea, PC-urile vor atrage peste 70% din timpul total petrecut in fata unui calculator, se mai arata in raportul Deloitte.

Se estimeaza ca doar in 2015 tarile cu un nivel ridicat de industrializare vor putea impune in mod eficient legi impotriva atacurilor cibernetice.