Google contribuie la poluarea mediului

Google contribuie la poluarea mediului

Doua cautari realizate prin intermediul motorului de cautare Google produc aceeasi cantitate de dioxid de carbon ca si ceainic care fierbe, au stabilit cercetatorii americani, citati de editia electronica a cotidianului  The Telegraph.
O cautate obisnuita pe motorul Google genereaza circa 7 grame de dioxid de carbon, in timp de un ceainic care fierbe produce 15 grame de dioxid de carbon.
Emisiile de dioxid de carbon (CO2) sunt generate atat de electricitatea necesara unui computer pentru a functiona, cat si de cea utilizata pentru a trimite cererea de informatii serverelor din intreaga lume.

5 elemente de luat in considerare la redesign-ul unui site
FACEBOOK GRAPH SEARCH – un nou motor de cautare pentru prieteni, poze, locuri si interese

Aceasta descoperire vine pe fondul unor avertizari din ce in ce mai frecvente privind impactul pe care utilizarea computerelor si a internetului il are asupra mediului.
Potrivit studiilor companiei americane de cercetare Gartner, dispozitivele IT cauzeza circa 2% din totalul de emisii de CO2 din lume, in timp ce urmele de carbon lasate de acest sector le-au depasit, in 2007, pe cele ale industriei aviatiei.
Potrivit doctorului Alex Wissner-Gross, fizician al Universitatii Harvard, care conduce un proiect de cercetare pe aceasta tema, vizualizarea unui site genereaza 0,02 grame de CO2 in fiecare secunda, in timp ce site-urile care includ si continuturi video emit 0,2 grame de CO2 pe secunda. El este de parere ca motorul de cautare Google, care, prin structura sa, foloseste simultan zeci de servere din toata lumea, cauzeaza emisii de carbon mai mari decat alte site-uri obisnuite.