Functii neanuntate din Windows Phone 8, acum dezvaluite! – VIDEO

Functii neanuntate din Windows Phone 8, acum dezvaluite! – VIDEO

Apple iPhone 5 a fost lansat – ce este nou, ce este interesant si ce stiam deja – FOTO
Vanzarile Nokia „au depasit asteptarile”, cu 86.3 milioane de unitati totale (4.4 milioane Lumia)
fost prezentate la conferinta Microsoft din iunie 2012 cand WP8 a iesit la iveala. Sunt caracteristici de o importanta mai mica si nu vorbim de chestii majore.
1. Data Sense in zona de Setari si poti afla cantitatea de date pe care telefonul o consuma via 3G. Seamana cu ce se gaseste si in Android, doar ca pe Windows Phone 8 se poate seta sa contorizeze pentru o mai buna perioada de timp. Se ofera posibilitatea de a pune un live tile cu Data Sense pe ecranul de start. Asa nu vei mai consuma peste MB de trafic inclusi lunar.

2. Aplicatia pentru camera foto are un upgrade serios in Windows Phone 8 fata de ce gaseam in Windows Phone 7.5. Exista optiunea – Lenses ( Lentile) si functioneaza cu Bing Vision pe WP8 SDK. Ideea ar fi ca Microsoft si-a pastrat software-ul pentru aplicatia camerei foto, iar companiile ce vor produce telefoane doar vor putea adauga unele caracteristici precum aplicatia Nokia Camera pentru telefoanele din seria Lumia.

3. Xbox Music Service ce arata foarte mult ca Zune music. Este intr-o faza incipienta, fara prea multe optiuni.

4. Redimensinarea live tile-urilor de pe ecranul de start se face usor si sunt doar 2 dimensiuni: mare si mica.

5. Hartile si navigatia sunt bazate pe tehnologiile Nokia si se ofera o libertate mai mare catre dezvoltatori de aplicatii.

6. Codecurile suportate in mod nativ sunt mai multe fata de Windows Phone 7.5. Se adauga: H.264, VC1, MPEG-4 Part 2.

7. Contul de Windows Live cerut in Windows Phone 7 Marketplace pentru download de aplicatii va fi schimbat cu un cont Microsoft. Aici se vor asemana mai mult cu Google si al sau cont de gmail care-ti ofera acces catre un numar impresionant de servicii.

8. Se pot salva in cloud si setarile facute pentru o aplicatie, mesaje text. Vorbim deo integrare mult mai puternica a serviciului bazat pe stocare in cloud al Microsoft – SkyDrive.

Windows Phone 8 este asteptat a debuta din noiembrie 2012, la o luna dupa prezentarea Windows 8. Telefoanele cu Windows Phone 8 vor concura cu noua generatie Nexus si cu iPhone 5. Vom vedea cate noutati ne mai pregateste Microsoft pana atunci. Trebuie sa aduca un produs cat mai complet, concurenta este acerba.