Femeile britanice, mai ingrijorate de problemele de greutate decat de cancer

Femeile britanice, mai ingrijorate de problemele de greutate decat de cancer

Femeile din Marea Britanie sunt mai ingrijorate de problemele de greutate si de efectele imbatranirii decat de riscul de a se imbolnavi de cancer, potrivit unui sondaj publicat miercuri, informeaza AFP.
Un sfert dintre cele 1.100 de femei chestionate in legatura cu principalele lor temeri privind starea de sanatate au mentionat mai intai problemele de greutate, apoi, in ordine, imbatranirea, stresul, cancerul, maladiile cardiace si infertilitatea.
In cazul femeilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani, procentul celor care sunt ingrijorate mai ales de greutate creste la 50%.
La nivel general, mai putin de 2% dintre femeile intervievate au

Sexul, bun la toate
YouTube permite utilizatorilor ascunderea fetelor din videoclipurile postate

plasat riscul de a se imbolnavi de cancer pe primul loc in topul temerilor lor. Studiul a fost efectuat pe internet, in luna decembrie, de institutul britanic IDF Factor, la comanda unei edituri.
Circa 10% dintre femeile cu varsta peste 70 de ani au declarat ca sunt mai ingrijorate de greutatea lor decat de riscul de a se imbolnavi de cancer, chiar daca efectele imbatranirii reprezinta principala sursa de ingrijorare.
In opinia lui Sarad Jarvis, autorul unei carti publicate de aceeasi editura, presiunea mass-media si a reclamelor care pun in valoare silueta slaba si tineretea pot avea efecte nefaste asupra starii de sanatate a femeilor.