Facebook isi incurajeaza angajatii sa lase iPhone si sa foloseasca Android

Facebook isi incurajeaza angajatii sa lase iPhone si sa foloseasca Android

CEO Lenovo nu se sperie de Microsoft
Cel mai ieftin iPhone 5 – vezi de unde iti poti achizitiona
Android pentru a afla din proprie experienta cum functioneaza aplicatiile si pentru a sugera idei de imbunatatire, scrie Forbes.

Decizia celei mai mari retele de socailizare subliniaza una dintre principalele obstacole pentru sistemul de operare dezvoltat de Google.

Majoritatea executivilor din Silicon Valley sunt utilizatori iOS, platforma Apple avand in consecinta prioritate la dezvoltarea de aplicatii noi, inovatoare, sau la rezolvarea unor probleme existente.

Un exemplu este aplicatia foto Instagram care a fost disponibila timp de un an si jumatate exclusiv utilizatorilor Apple inainte sa fie lansata si in varianta pentru Android in luna aprilie a acestui an.

Android si iOS isi impart 85% din piata smartphone-urilor la nivel mondial, potrivit datelor companiilor de cercetare.

In trimestrul al treilea al acestui an, dispozitivele Android au inregistrat vanzari de 104,8 milioane de unitati, reprezentand 68,1% din piata, fata de 46,9% in perioada corespunzatoare a anului trecut. Totodata, iPhone-ul s-a vandut in 26 milioane de exemplare, cu o cota de 16,9%, cu putin timp inainte de lansarea iPhone 5, care potrivit analistilor va sustine vanzarile Apple in trimestrul al patrulea.