Facebook incearca sa elimine o eroare de pe reteaua de socializare

Facebook incearca sa elimine o eroare de pe reteaua de socializare

Cateva sfaturi pentru schimbarea stilului de viata si salvarea planetei
iOS 6.1 ar reduce durata de viata a bateriei iPhone-ului
retrasesera, relateaza BBC News. Un administrator de grupuri „secrete” pe Facebook a atras atentia ca fosti membri pot avea acces la informatii „extrem de sensibile”. Alti utilizatori s-au plans ca sunt nevoiti sa se retraga din nou din grupuri, unul cate unul.

Facebook a spus ca defectiunea nu ofera acces la datele personale ale utilizatorilor, daca acestea au fost ascunse prin intermediul setarilor. Reteaua de socializare promoveaza aceste grupuri ca fiind „un spatiu privat” unde informatii, sondaje si convorbiri pot fi impartasite intre rude, colegi de lucru sau de scoala.
Facebook mai precizeaza ca un grup poate fi facut „secret” pentru a garanta nu doar ca mesajele sunt limitate la cei din interior, dar si ca cei din afara nu pot vedea cine sunt ceilalti membri.

„Unii utilizatori par sa fi fost reintrodusi in unele grupuri pe care le parasisera in trecut”, a mai precizat compania intr-un comunicat. „Investigam aceasta chestiune”, a dat asigurari Facebook.

Aceasta problema survine intr-un moment in care compania este implicata intr-o alta controversa privind confidentialitatea. Facebook vrea sa poata distribui informatii intre retele sale de socializare si alte servicii precum recent achizitionatul serviciu foto Instagram si sa nu le mai ofere membrilor sai dreptul de a vota asupra viitoarelor schimbari la politica sa de confidentialitate. Decizia este criticata de grupuri civice precum Electronic Privacy Information Center si Center for Digital Democracy.