Epson Romania: Afacerile au crescut anul trecut cu 6,2%, la 8,5 milioane euro

Epson Romania: Afacerile au crescut anul trecut cu 6,2%, la 8,5 milioane euro

Orcs Must Die! 2 Review: Sa moara, dar in cate moduri…
GRID 2 anuntat oficial – VIDEO
milioane euro, pe fondul reducerii vanzarilor in perioda iulie-septembrie, a declarat directorul de vanzari al companiei, Simona Decuseara.

„Epson a anuntat ca are ca obiectiv pe piata romaneasca in 2012 crestere vanzarilor cu 10%, de la 8 milioane de euro in urma cu an. In prima parte a anului rezultatele obtinute erau in grafic, dar vanzarile inregistrate in al treilea trimestru au fost sub asteptari si au tras in jos cifra finala a anului 2012, cu toate ca in ultimul trimestru vazarile au mers bine”, a spus Decuseara, care se ocupa si de activitatile de marketing ale Epson Romania.

Potrivit datelor companiei, imprimantele au o pondere de 25% din afacerile Epson in Romania, diferenta revenind proiectoarelor, unde vanzarile au crescut cu 30% in 2012, in conditiile in care portofoliul numara 85 de modele care acopera toata gama de nevoi a clientilor.

„Epson vinde in Romania prin trei canale. Primul, cu o pondere de 65-70%, il reprezinta reteaua de parteneri si dealeri, alaturi de mediul online si retail, carora le revine 30-35% din afaceri. Spre exemplu, are o cota de 10% din vanzarile de imprimante ale Epson”, a spus Decuseara.

Ea a adaugat ca, pentru acest an, Epson se va concentra pe segmentul IMM-urilor, al caror consum lunar de pagini imprimate se situeaza intre 3-5.000.

„Von continua si eforturile de extindere a retelei de parteneri si dealeri. Pentru 2013 inca nu am stabilit un obiectiv in privinta vanzarilor pentru ca, potrivit anului fiscal al Epson, suntem in ultimul trimestru. In orice caz, piata nu va creste in acest an, va ramane la nivelul anului precedent”, a mai spus reprezentantul companiei.

Epson a lansat, miercuri, opt noi modele de imprimante cu sistem de reincarcare cu cerneala, concepute pentru utilizatorii individuali si companiile mici si medii care urmaresc cele mai mici costuri de printare la volume mari, ajungand la 10 lei pe 1.000 de pagini printate.

Noile modele vor fi disponibile incepand cu luna februarie la preturi cuprinse intre 649 si 1.199 lei.

Epson este un important producator international in domeniul imprimantelor si proiectoarelor LCD.

Condus de Seiko Epson Corporation cu sediul in Japonia, grupul Epson are peste 75.000 de angajati in 97 de companii din toata lumea.

Cu sediul in Amsterdam, Epson Europe BV a avut vanzari de 1,58 miliarde de euro in 2011 si administreaza operatiunile pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia si Africa.