Cum ne salvam planeta?

Cum ne salvam planeta?

Pana in 2050, trebuie sa reducem radical emisia de dioxid de carbon pentru a preveni o schimbare climatica catastrofala.
Aceasta este concluzia unui raport intocmit de catre Institutul Worldwatch, care someaza marile organizatii internationale si guvernele de pe tot Globul sa ia masuri urgente pentru reducerea emisiei gazelor cu efect de sera.
Chiar si o crestere a temperaturii globale de “numai” 2 grade Celsius pentru urmatorii 10 ani (fenomen pe care cel mai multi oameni de stiinta il dau ca sigur, tinand cont de nivelul global de CO2 din prezent) este inacceptabila si comporta riscuri uriase pentru sistemele naturale de pe Pamant, dezvaluie autorii. Incalzirea globala inca mai poate fi stopata,

Diablo III Dueling Mode – noi detalii
LG Optimus F5 si LG Optimus F7: doua smartphone-uri 4G anuntate

daca tehnologiile ecoprietenoase si un mod de viata mai eficient vor deveni subiecte prioritare in agenda politica, mass media si publica. Comentand pe marginea raportului, Ian Lowe, presedintele Fundatiei Australian Conservation, conchide ca: “Suntem in ceasul al 12-lea. Daca nu actionam cum trebuie in urmatorii 10 ani, impactul schimbarii globale va fi prea mare, coplesindu-ne capacitatea de a ne adapta si a raspunde in mod corespunzator”. Pana in 2010, cantitatea de CO2 absorbita trebuie sa o depaseasca pe aceea emisa, iar gazele cu efect de sera trebuie reduse drastic pana in 2050. Raportul, denumit “Starea Lumii 2009”, dezvaluie 10 schimbari-cheie care trebuie facute pentru a preveni catastrofa climatica care ne asteapta. Acestea includ planificarea pe termen lung, cooperarea globala si impunerea solutiilor inovatoare – de la designul mai eficient si econom al cladirilor, la surse alternative de energie. In decembrie 2009, reprezentanti ai guvernelor din 170 de tari se vor intalni la Londra pentru a semna o intelegere globala privind reducerea emisiei de CO2. “S-ar putea sa fie prea tarziu” spune Christopher Flavin, presedintele Institutului Worldwatch.