Counter Strike si Dota, cele mai jucate jocuri din Romania

Counter Strike si Dota, cele mai jucate jocuri din Romania

Crysis 3 – cerinte de sistem minime, recomandate
Apple ar putea inlocui procesoarele Intel de pe PC-urile Mac
pe piata sunt Counter Strike si Dota, care urmeaza urmeaza practic tendinta de pe pietele din Europa de Est.

“Un factor important in dezvoltarea pietei de gaming este ca numarul de utilizatori la internet sa creasca semnificativ. Estimarile actuale se ridica la 7-9 milioane de conexiuni. Cand vom ajunge la 15 milioane de conexiuni in Romania, numarul utilizatorilor care se vor juca se va situa cu siguranta la 7-8 milioane. La ora actuala potrivit estimarilor noastre sunt aproximativ 3 milioane de romani care se joaca cel putin o ora, doua pe saptamana”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Silviu Stroie, director general al ComputerGames.ro. 

Potrivit acestuia, piata de gaming poate sa creasca semnificativ influentata de  cresterea numarului de tablete si smartphone-uri . Aproximativ 60% dintre utilizatorii acestor dispozitive se joaca.

ComputerGames.ro s-a situat anul trecut pe locul patru in ceea ce priveste cifra de afaceri, iar pentru anul acesta vizeaza prima pozitie pe piata de gaming.

“Daca anul 2012 a fost un an fantastic pentru noi dupa ce am preluat cota de piata a retailerilor care au disparut. Pentru anul viitor speram ca majoritatea jucatorilor sa isi cumpere jocurile in format digital”, a mai spus Stroie.

Potrvit acestua, piata de gaming s-a mutat online.  In general piata de gaming s-a transformat, majoritatea titlurilor devin free to play, iar pe masura ce avansezi in joc ai nevoie de anumite lucruri sau moneda virtuala pe care trebuie sa o cumperi. Practic retailul romanesc de gaming aproape a murit, mai sunt doar cateva titluri pentru PC-uri sau console care reusesc sa vanda” a spus Stroie.