Coreea de Nord apare, in sfarsit, pe hartile Google. Cum s-au risipit secretele dictaturii de la Phenian

Coreea de Nord apare, in sfarsit, pe hartile Google. Cum s-au risipit secretele dictaturii de la Phenian

Canon va fi premiat pentru imbunatatirile aduse senzorilor de imagine CMOS
Un prim film despre Steve Jobs va avea premiera nord-americana in aprilie
care permite utilizatorilor sa incarce date despre zonele geografice, scrie BBC News.

Fiind recunoscuta pentru secretomania care o inconjoara, informatiile geografice pentru Coreea de Nord nu erau pana acum disponibile pentru restul lumii.
 
Datele au fost incarcate pe internet de utilizatori, prin Map Maker, care a fost lansat in 2008. Tot prin intermediul informatiilor primite de la utilizatori s-au bucurat de un update si hartile unor tari ca Irak si Afganistan.
 
“E vorba de un efort constant pe care Map Maker l-a facut timp de cativa ani iar acum noua harta a Coreei de Nord este gata si poate fi vazuta pe Google Maps. Drept urmare, lumea poate avea in sfarsit acces la mult mai multe informatii decat erau pana acum disponibile pentru aceasta tara”, a spus Jayanth Mysore, senior product manager la Google Map Maker.
 
In acest caz, s-au folosit mai mult imagini din satelit decat date de la fata locului, intrucat nord-coreenii nu pot accesa Google. In schimb, un numar mare de sud-coreeni au contribuit cu informatii.
 
“Multi oameni de pe Glob sunt fascinati de Coreea de Nord, dar aceste harti sunt cu atat mai importante pentru cetatenii din Coreea de Sud, care au conexiuni puternice cu aceasta tara si chiar rude care traiesc acolo”, a explicat Mysore.