Copiii renunta la citit pentru a naviga pe internet

Copiii renunta la citit pentru a naviga pe internet

Copiii abandoneaza cartile in favoarea tehnologiilor de ultima generatie, care le ocupa circa sase ore pe zi si care le transforma camerele in adevarate centre multimedia, este concluzia unui studiu realizat, in Marea Britanie, de ChildWise, informeaza Mail Online.
Tinerii abandoneaza lectura si jocul in aer liber in favoarea petrecerii a circa sase ore pe zi in fata ecranului de televizor, calculatorului, consolei de jocuri, dispozitivelor MP3 sau telefoanelor mobile, toate disponibile in camerele lor, devenite astfel adevarate centre multimedia.
Aceasta tendinta observata in randul tinerilor a tras un semnal de alarma potrivit caruia noua generatie va avea de luptat pentru

Razer lanseaza controller-ul Sabertooth pentru Xbox 360
100.000 de aplicatii Windows 8 vor fi disponibile pana in februarie 2013

a concura in lumea adultilor pentru ca este lipsita de cultura literara si capacitatea de a scrie. In plus, aceasta manevrare experta a tehnologiei de catre tineri nu este apreciata de catre adulti.
Studiul, realizat pe un esantion de 1.800 de copii cu varste de 5-16 ani, a stabilit ca acestia petrec in medie 2,7 ore pe zi uitandu-se la emisiuni TV, 1,5 ore navigand pe internet si 1,3 ore jucand diverse jocuri pe console video. In unele cazuri, aceste activitati se deruleaza simultan, cum ar fi urmaritul emisiunilor TV in timpul utilizarii consolelor video.
Desi aloca mult timp noilor tehnologii, tinerii aloca numai jumatate de ora lecturii, potrivit studiului. De altfel, ei prefera sa se mai joace un pic pe consola video inainte de culcare, in loc sa lectureze o carte. In plus, in loc sa joace fotbal, un sfert dintre baietii care au luat parte la studiu prefera sa se intalneasca intr-un mediu favorabil jocurilor online, unde discuta tactici si probleme tehnice legate de jocurile online
Pe de alta parte, parintii justifica accesul la internet prin faptul ca acesta le poate fi util copiilor lor la realizarea temelor, insa studiul a stabilit ca educatia a devenit ceva "adiacent", numai 9% dintre tineri cautand pe internet informatii care sa le foloseasca la scoala. De altfel, 34% dintre tineri joaca jocuri online, 32% folosesc internetul pentru a comunica prin intermediul serviciilor de mesagerie, 31% acceseaza retele de socializare si 28% urmaresc videoclipuri pe YouTube.
Mai mult de jumatate dintre copii au in prezent propriul computer sau laptop si o treime spun ca aceasta este tehnologia fara care nu ar putea trai, potrivit aceluiasi studiu.