Convorbirile Skype pot fi interceptate: Vezi ce actiuni s-au intreprins

Convorbirile Skype pot fi interceptate: Vezi ce actiuni s-au intreprins

Tumblr anunta o aplicatie foto pentru mobile
LG U960 pare sa fie un ultrabook de 15.6” cu unitate optica
este somata de mai multi utilizatori, printr-o scrisoare deschisa,  sa investigheze problema de securitate. Scrisoarea deschisa, care a fost publicata ieri de grupul din care fac parte si mai multi avocati care apara dreptul la confidentialitatea datelor utilizatorilor, solicita Microsoft sa faca publica documentatia referitoare la practicile de securitate si confidentialitate a informatiilor pe care se bazeaza serviciul VoIP Skype, relateaza TheVerge.

Microsoft a achizitionat, in octombrie 2011, Skype, printr-o tranzactie in valoare de 8,5 miliarde de dolari.

In scrisoare, semnatarii isi manifesta ingrijorarea fata de nivelul de acces pe care l-ar putea avea institutiile guvernamentale la continutul comunicatiilor prin Skype.

Printre cei care au semnat scrisoarea deschisa se numara Electronic Freedom Foundation, Reporteri Fara Frontiere, Initiativa Egipteana pentru Drepturile Omului si Tibet Action Institute.

Ingrijorarea semnatarilor este legata si de faptul ca Microsoft va inlocui total Windows Messenger Live cu Skype, in luna martie, iar daca problema interceptarii comunicatiilor prin serviciul VoIP se confirma, atunci numarul utilizatorilor care ar putea fi „ascultati” si supravegheati oricand creste considerabil.