Cel mai mare esec din lumea afacerilor in 2012

Cel mai mare esec din lumea afacerilor in 2012

Chinezii de la Lenovo deschid o fabrica in SUA
Smart TV-urile au o mare vulnerabilitate! Hackerii te urmaresc in timp ce stai in pat?
piata globala a smartphone-urilor, iar in ultimele 12 luni veniturile sale s-au ridicat la 173 de miliarde de dolari. Doar profitul operational din divizia de telefoane mobile a fost de peste 4,5 miliarde de dolari trimestrial, noteaza Business Insider.

Avansul este impresionant in conditiile in care, in urma cu o luna, Samsung nu era nici macar lider de vanzari pe piata telefoanelor cu sistemul Android.

In 2011 era HTC. De aceea, chiar si in contextul esecului listarii Facebook, a prabusirii companiei creatoare de jocuri Zynga sau a fraudei de aproape 9 miliarde de dolari de la Hewlett-Packard, putem considera ca cel mai mare esec in afaceri din acest an ii apartine companiei taiwaneze.

In octombrie 2012, veniturile HTC s-au redus cu 19% fata de luna anterioara si cu 61% comparativ cu perioada similara din 2011.

Doua greseli se pare ca a facut compania. In primul rand, nu a investit suficient in strategii de marketing. „Samsung cheltuieste de patru ori pana la de sase ori mai mult decat noi pentru publicitate”, spunea in septembrie Jason Mackenzie, presedintele departamentului de vanzari si marketing al HTC.

De asemenea, daca Galaxy SIII este disponibil prin toti operatorii importanti, principalul telefon HTC, One X, e disponibil doar pe AT&T.