Ce operator iti ofera cel mai mare trafic la internet mobil, la cel mai bun pret

Ce operator iti ofera cel mai mare trafic la internet mobil, la cel mai bun pret

TOP 5 cele mai tari gadgeturi prezentate la Mobile World 2013
Obezitatea, la fel de daunatoare ca fumatul
acest lucru?

In momentul actual preturile practicate de operatorii de telefonie mobila pentru internetul mobil sunt cu mult peste ce includ abonamentele. Pe piata nu exista inca un abonament care sa ofere trafic nelimitat si sa raspunda pe deplin cerintelor clientilor.

Pretul pe GB este inca ridicat si poate ajunge pana la 1.05 euro pentru serviciile de internet mobil. Desi operatorii se lauda cu trafic nelimitat, practic viteza scade la 128 kbps dupa ce GB inclusi in abonament este terminat. Faceti un exercitiu si verificati ce puteti face pe internet la viteza de 128 kbps.

Cea mai buna ofera de pe piata raport pret/ trafic inclus apartine Cosmote Romania, care pentru 30 de euro pe luna  (135 lei) TVA inclus iti ofera 150 de GB de trafic ceea ce reprezinta un pret mediu de 20 eurocenti pentru un GB. Viteza de conectare pentru cei 150 de GB este de 43.2 Mbps, urmand ca dupa terminarea lor sa scada la 512 Kbps.

RCS & RDS iti ofera 10 GB la pretul 5.5 euro (25 de lei)  luna cu TVA ceea ce reprezinta un pret mediu de 55 de eurocenti pentru un 1GB. Viteza de conectare la internet in reteaua RCS&RDS poate sa ajunga pana la 14.4 Mbps, iar dupa terminarea traficului inclus viteza scade la 128 Kbps.

Orange Romania iti ofera 30 de GB la pretul de 25 de euro pe luna (112.5 lei)  cu TVA astfel pretul mediu pentru 1GB este de 83 de centi. Viteza de conectare in retea este de 43.2, iar dupa terminarea traficului inclus in abonament  viteza scade la 128 Kbps. Fata de ceilalti operatori, Orange mai ofera si optiunea Happy Night prin care traficul efectuat in intervalul orar 00:00 – 07:00 nu este consumat din cel inclus in abonament.

Vodafone Romania are potrivit calculelor ECONOMICA.NET cel mai mare pret la internetul mobil. Astfel pentru 18GB inclusi un abonat plateste 19 euro (85.5 lei) ceea ce inseamna un pret mediu de 1.05 euro pentru 1GB.  Viteza de conectare in reteaua Vodafone este de 43.2 Mbps, iar dupa terminarea traficului inclus viteza scade la 128 Kbps.

Desi Vodafone a lansat oferta comerciala pentru reteaua 4G, cu viteza de conectare de pana la 75Mbps, preturile abonamentelor 3G nu s-au modificat, iar traficul inclus nu a crescut.