Capcanele care se ascund in spatele prieteniilor virtuale. Parinti verificati activitatea copiilor on-line!

Capcanele care se ascund in spatele prieteniilor virtuale. Parinti verificati activitatea copiilor on-line!

Qualcomm are castiguri record
Cum poti vedea cine si cand iti foloseste computerul
slabi de inger. Si mai ales pentru copii.

Mii de copii vulnerabili devin adevarate tinte pentru pedofili prin intermediul retelelor de socializare. Un raport intocmit recent in Marea Britanie arata ca majoritatea copiilor abuzati sunt gasiti de „vanatori” prin intermediul tehnologiei.

Este drept ca in zilele noastre este tot mai dificil si chiar neindicat sa ne tinem copiii departe de tentatiile internetului, insa n-ar fi rau ca, din cand in cand, parintii sa le verifice activitatea virtuala, fara a le lasa impresia ca le invadeaza intimitatea.

Pedofilii si grupurile de abuzatori de copii se adapteaza vremurilor si folosesc retelele de socializare pentru a-si racola victimele. Pentru ei, listele cu utilizatori de pe Facebook si alte retele de socializare sunt adevarate „meniuri” de unde aleg tinte pentru petrecerile lor sexuale. Iar o multime de tineri naivi care „se dau” pe net si se cred cool cad in capcanele lor.

Pedofilii folosesc computerul si aplicatiile de pe telefoanele mobile si intra in vorba cu copii, baieti si fete, carora le castiga increderea prin mijloace specifice si apoi ii conving sa le trimita imagini cu ei. Urmatorul pas este sa obtina fotografii cu ei cu continut sexual explicit, care ii ajuta sa-si satisfaca, pe moment, poftele bolnave.

Manipularea psihologica a copiilor este ridicata de abuzatori la nivel de arta si de aici pana la abuz nu mai este decat un pas foarte mic.

Copiii sunt convinsi sa se intalneasca cu prietenii virtuali in care au atata incredere, iar planul este in acel moment complet, iar abuzatorii il desavarsesc de cele mai multe ori prin agresiune sexuala. Multe dintre victime sunt duse la adevarate petreceri sexuale, unde li se dau droguri si alcool, ceea ce ii face mai „cooperanti” si, totodata, ii face ca ulterior sa nu ii mai poata recunoaste pe agresori.