Belkin este noul proprietar Linksys, Cisco abandoneaza piata retelelor casnice

Belkin este noul proprietar Linksys, Cisco abandoneaza piata retelelor casnice

Cat de depedent esti de smartphone-ul tau?
Piata tabletelor din Romania prinde contur. Un jucator local a vandut in 6 luni cat intr-un an
sau companiile mici prin achizitia Linksys.  Cunoscuta mai ales pentru routere sale, cum ar fi de pilda celebra familie WRT54G, Linksys a devenit o subsidiara Cisco si a continuat sa ofere echipamente pentru aceeasi piata.

Odata cu deteriorarea conditiilor economie care a inceput in 2008, Cisco a inceput sa cocheteze cu ideea iesirii de pe piata produselor casnice si, dupa abandonarea produselor Flip si Umi, a venit si randul Linksys.

Contra unei sume de bani care nu a fost dezvaluita, dar care este in mod sigur mai mica decat cei 500 de milioane de dolari pe care i-a platit Cisco in 2003, Belkin a deveni noul proprietar al companiei Linksys. Un cunoscut producator de echipamente pentru retelele casnice, in special dincolo de Atlantic, Belkin a anuntat ca tranzactia se va finaliza in luna martie a acestui an. In acel moment compania va detine circa 30 de procente din piata echipamentelor de retea casnice din Statele Unite.

Noul proprietar a afirmat ca va utiliza in continuare denumirea Linksys, incercand probabil sa pastreze clientela traditionala a acestei companii, si ca o va promova mai mult prin comercializarea  impreuna cu produsele proprii. Legatura cu Cisco nu va fi complet intrerupta, Belkin urmand sa colaboreze cu acestia pentru promovare si suport pentru piata furnizorilor de servicii care folosesc echipamente de acest tip pentru clienti, cum ar fi furnizorii de servicii Internet.