Aspirina protejeaza ficatul de actiunea alcoolului si de efectele obezitatii

Aspirina protejeaza ficatul de actiunea alcoolului si de efectele obezitatii

Aspirina, luata cu regularitate, previne afectiunile hepatice cauzate de abuzul de alcool sau de supradozele de medicamente, care afecteaza milioane de persoane, si protejeaza organismul si impotriva unor maladii precum obezitatea, potrivit unui studiu publicat luni in Statele Unite.
Studiul a fost publicat in Journal of Clinical Investigation, din 26 ianuarie, si a fost coordonat de doctorul Wajaat Mehal, seful serviciului de imunobiologie al facultatii de medicina din cadrul universitatii Yale.
"Strategia noastra consta in recomandarea unei doze zilnice de aspirina pentru a proteja ficatul, iar daca leziunile s-au produs

The Border Lands 16-bit teaser game free-to-play
Lanseaza Polaroid un mirrorless cu Android?

deja, atunci recurgerea la substantele care stimuleaza reactiile imunitare", a declarat Mehal. Aceste teste au fost efectuate pe soareci. Ele vor putea permite folosirea, in combinatie cu aspirina, a unor tratament experimentale, foarte promitatoare, impotriva unor maladii diverse, care au trebuit sa fie oprite, in trecut, pentru ca erau toxice pentru ficat.
Calitatile de prevenire ale aspirinei impotriva maladiilor cardiovasculare si a anumitor forme de cancer sunt deja cunoscute de catre medicina moderna.