Apple: Pana si Google spune ca Samsung a copiat iPad-ul

Apple: Pana si Google spune ca Samsung a copiat iPad-ul

Sfarsit de drum pentru aplicatiile de tip Ad-Blocker pe Google Play Store
Vodafone a lansat noua oferta de abonamente si extraoptiuni pentru cartele
ca gadget-urile sale „se aseamana prea mult” cu iPad-ul. Potrivit unor documente inaintate instantelor din California, Google a avertizat Samsung in februarie 2010 in privinta design-ului tabletelor Galaxy Tab (nume de cod P1) si Galaxy Tab 10.1 (P3), despre care a spus ca se aseamana prea mult cu linia estetica folosita de Apple, si a cerut foarte clar ca modelele Android sa aiba „un design distinctiv fata de iPad„, relateaza AllThingsD.

Apple sustine ca avertismentele venite din partea Google nu sunt singurele critici aduse designer-ilor Samsung. Astfel, aspectul smartphone-ului Samsung Galaxy S „se aseamana prea mult cu iPhone„, potrivit unui grafician, si „este nevoie de inovatie” pentru a-l diferentia de terminalul Apple.

Samsung a fost criticat pana si de propriul grup de design al produselor, subliniaza Apple. In 2011, echipa a spus ca este „regretabil” ca Galaxy S „se aseamana atat de mult” cu Apple iPhone 3G si 3GS, scrie Slashgear.com.

De cealalta parte, Samsung a argumentat ca elementele de design brevetate, analizate in prezent in instantele de judecata, au transformat iPad-urile si iPhone-urile in gadget-uri mai special e decat sunt, iar rivalul sau din California a utilizat doar „caracteristici care permit utilzatorilor sa efectueze operatiuni banale pe un ecran tactil”.

Samsung are „un plan deliberat pentru a folosi gratuit succesul extraordinar al iPhone si iPad prin copierea design-ului lor de referinta si interfata intuitiva”, spune Apple in noile documente inaintate instantelor de judecata.

Samsung Galaxy Tab 7.7 scoasa de la vanzare in Uniunea Europeana

Samsung a pierdut, miercuri, cea mai noua batalie pe care o poarta cu Apple in razboiul brevetelor, dupa ce o curte de apel din Dusseldorf a spus ca tableta Galaxy Tab 7.7 incalca brevetul de design al iPad. Instanta din Germania a dispus interzicerea temporara a vanzarii tabletei Samsung Galaxy Tab 7.7 in intreaga Uniune Europeana.

Inalta Curte din Dusseldorf a respins insa plangerile referitoare la Galaxy Tab 10.1N, precizand ca schimbarile aduse tabletei sunt suficient de distinctive astfel incat nu poate fi confundata cu iPad. Prima Galaxy Tab 10.1 a fost scoasa de la vanzare in Germania anul trecut pentru ca se asemana prea mult cu iPad.

„Compania Samsung este dezamagita de aceasta decizie a Curtii. Vom lua in continuare toate masurile posibile, inclusiv actiuni legale, pentru a ne proteja drepturile de proprietate intelectuala si a ne apara impotriva acuzatiilor Apple astfel incat sa ne asiguram ca produsele noastre vor fi in continuare disponibile clientilor din Uniunea Europeana”, se arata intr-un comunicat al Samsung.