Ai router D-Link sau Linksys? Calculatorul tau e in pericol

Ai router D-Link sau Linksys? Calculatorul tau e in pericol

Utilizatorii de internet isi pot comanda o prietena cu care sa se laude pe Facebook
Cum se transforma o carte in ebook – VIDEO
identificat problema in routere si alte echipamente de retea care folosesc standardul Universal Plug and Play sau UPnp. UPnp permite retelelor sa identifice si sa comunice cu echipamentele, simplificand setarea acestora, scrie capital.ro, citand nbcnews.com.

Cercetatorii companiei producatoare de solutii software de securitate Rapid7 au redactat un raport in care specifica ca au descoperit intre 40 si 50 de milioane de dispozitive vulnerabile la un posibil atac din cauza unui set de erori identificate in standardul UPnP. Pe lista acestora se afla routere produse de firme precum Belkin, D-Link, Linksys si Netgear. Reprezentanti firmelor de mai sus nu au putut fi contactati de cei de la NBC.

Prin intermediul acestor erori, hackeri pot intra in posesia unor informatii sensibile si confidentiale, pot fura parole si pot chiar prelua controlul total asupra computerului, al imprimantei sau al camerei web. Rapid7  alertat producatorii de electronice despre aceasta problema prin intermediul centrului de coordonare CERT, care ajuta la raportarea vulnerabilitatilor.  “Producatorii trebuie sa lanseze actualizari care sa repare imediat aceste probleme”, declara HD Moore, cercetator la Rapid7.